5E3 Tweed Deluxe

TG-Music Fender 5E3 Clone

Keräilin tähän osia sen mukaan mitä sattui löytymään sopivasti. Hiilimassavastuksia minulla on iso varasto, joten se oli ihan luonnollinen valinta. Sozon "blue molded" konkkia ostin joskus juuri fenderien rakentamiseen. Haiskahtaa huijaukselta, mutta minkäs teet... Ostan näitä Sozon konkkia edelleen, joten shame on me. Käytin monisäikeistä hopeoitua teflon-eristeistä kytkentäjohtoa, joka on sähköisiltä ominaisuuksiltaan likimain parasta piuhaa mitä on olemassa. Ja hopeoinnin ansiosta pysyy ihmissudet ja vampyyrit pois vahvistimista! Potentiometrit ovat precision electronics:n valmistamat ja täyttävät MIL-R-94 standardin.


Käytin näitä potikoita siksi, että ne olivat parhaiten sopivia tämän vahvistimen erikoiseen potentiometrikytkentään. Eli näillä potikoilla "on/off" volume ongelmasta pääsee parhaiten eroon. Kääntösäde näillä potikoilla on 314° normaalin 300° sijaan, mutta se ei haittaa. Ainut mikä haittaa on korkea hinta, yli 12€/kpl.

Verkkomuuntajana vahvistimessa on trafomicin valmistama ja uraltonen myymä TS3 johon en oikein osaa luottaa, mutta kyllä se menettelee. Päätemuuntajana on "joku amerikkalainen" (olen unohtanut mikä) muuntaja. Sepä onkin tehty vanhalla hyvällä tavalla. Paperi-eristeestä ja puupalikasta. On se kiva, ja nyt sain sen jopa käyttöön. Chassis on joku, en tiedä mikä ja nähtäväksi jää miten hyvin nuo silkkipainot kestää. Muut osat (kytkimet, ruuvit, putkien kannat jne.) ovat ihan perustavaraa eikä niistä oikein osaa mitään mainita. Putkina on se mitä sattui laatikoista sopivasti löytymään. General Electric 5Y3GT, Tung-Sol 6V6GT, Brimar CV4004 ja EH-12AY7.

EDIT: Täytyy mainita, että CV4004 on nostanut hintansa sittemmin yli nelinkertaiseksi. Naurettavaa.

En lähtenyt tekemään tästä 100% uskollista toisintoa esikuvastaan, vaan mahdollisimman luotettavan ja varmatoimisen. Tämän takia olen mm. muuttanut hieman osasijoittelua, maadoitusta ja käyttänyt erilaisia sisäänmenoliittimiä. Tein jopa sen kauheimman, ja modasin vahvistinta yhdellä vastuksella. Tämä vastus tuli vaiheenkäännön hilalle estämään cathodyne vaiheenkääntäjän säröytymisen (uskokaa pois, jos se pääsee särölle ei soundi ole enää hyvä). Tämä modaus ei mutoin vaikuta vahvistimen soundiin.


50’s tweed
CHAMP and other assorted love songs

Vahvistimet

  1. -5F1 Champ

  2. -5E3 Deluxe


50’s tweed
CHAMP and other assorted love songs

50’s tweed
CHAMP and other assorted love songs

50’s tweed
CHAMP and other assorted love songs